Tapolan luomu joulukinkun paisto-ohje
Luomukinkun paistoon kannattaa kiinnittää huomiota. Luomukinkkujen suolauksessa ei käytetä lainkaan fosfaatteja tai muita lisäaineita ja tästä syystä luomukinkku saattaa paistettaessa valuttaa enemmän rasvaa ja nesteitä kuin tavallinen kinkku. Tutustu kuinka paistan kinkun oikein Tapolan paisto-ohjeella!
- Ota luomukinkku pois muovista. Älä poista kinkussa olevaa verkkoa. Kuivaa kinkun pinta talouspaperilla ja laita paistomittari kinkkuun siten, että sen kärki on kinkun paksuimmassa kohdassa ja että se on uunin luukusta helposti luettavissa. Kinkun sisälämpötilan tulee olla vähintään 10°C uuniin laitettaessa.
- Lämmitä uuni 200 asteeseen.
- Laita kinkku uuniritilälle ja aseta ritilän alle uunivuoka tai korkeareunainen uunipelti.
- Kypsennä kinkkua 1 tunti, (2,5 kg pallokinkkua n. 40 min), jonka jälkeen pudota uunin lämpötila 105 asteeseen.
- Jatka kypsennystä, kunnes sisälämpötila on 75 – 78 astetta. Mikäli haluat erittäin murean kinkun, paista kunnes sisälämpötila on 80 astetta, mutta tällöin kinkusta saattaa tulla jo hiukan kuiva.
- Kun kinkku on hieman jäähtynyt, poista verkko ja nahka ja sivele kinkku haluamallasi kuorrutteella.
- Kuorruta kinkku 250 asteessa noin 15 min.